Alla inlägg under oktober 2008

Av Eve - 21 oktober 2008 21:04


Ser inte ut som det blir någon hemresa i helgen. Blir nog bättre att åka hem nästa helg istället. Återstår dock att se. Nackdelen med att inte åka hem är förstås att jag inte kan läsa mammas "Tilly Trotter"-böcker. Funderar dock på att skaffa lånekort på biblioteket här i JKP och låna dem där om de finns. Lånekort på bibliotek är ju aldrig fel.


För övrigt, jag spenderar alldeles för mycket tid vid datorn. Hur jag vet det? Jag läser (så gott som dagligen) mer än ett 30-tal bloggar...


Så ett litet boktips (eller flera beroende på hur man ser det), Diana Gabaldonsböcker. Hon har bl.a skrivit en serie som börjar med den här boken:


http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9170020256


För dem som gillar spännande kärlekshistorier i historiska miljöer. Otroligt bra böcker som innehåller det mesta, kärlek, tidsresor, krig, död, blod, sex... En plus för att de är tjocka :) (någonstans mellan 700-1000 sidor i regel). 

Av Eve - 21 oktober 2008 19:10


I allmänhet varit en pissig dag, men med några få ljusglimtar. Det började i morse med att internet inte funkade. Jag har inget vidare morgonhumör till att börja med, bör inte tilltalas den första vakna timmen (om det är före klockan åtta). Det var egentligen inte stor grej, men som sagt, tillsammans med mitt morgonhumör så bidrog det till en dålig morgon. Sen när jag skulle ta bröd ur frysen vägrade brödskivorna lossna från varandra, utan delar av dem gick sönder istället. Ännu mer sur, vilket slutade med att jag längde de trasiga bitarna på golvet. Efter att ha lugnat ner mig lite la jag dem i slasken istället. Eftersom jag inte hade något internet satt jag och läste samtidigt som jag läste istället. Kan inte påstå att det gjorde underverk för mitt humör att läsa om det armenska folkmordet (och det faktum att Turkiet försöker förneka det, glatt påhejad av delar av västvärlden gör mig fortfarande rätt förbannad. Om jag fattat det rätt så har inte Sverige erkänt det som ett historiskt faktum? Varför inte i så fall?).


Regnade på väg till skolan, och blåste bitvis så det kändes som om jag stod still snarare än rörde mig framåt. Ytterligare humörsänkande. I skolan blev det dock bättre, "Skiss och gestaltning" kursen började idag, var riktigt kul, även om det inte är helt lätt att få det bra. Ritade av verktyg idag, kopierade sen upp det på tre papper, ska lägga in skuggor av olika slag nästa vecka (olika skuggtekniker). Ser fram emot det. Fick även en hemuppgift, kul men utmanande. Rita har aldrig riktigt varit min grej, det finns en anledning till varför jag inte går arkitektlinjen. Eller tja flera egentligen...


Väl hemma funkade fortfarande inte internet. Ringde till ComHem som lovade att de skulle be it-avdelningen att titta på det. Bra det. Även ringt till Telia och Försäkringskassan. Humörsänkande. Telia p.g.a telefonköerna, stod väl i kö i tio minuter eller nåt. Försäkrningskassna del p.g.a telefonköerna, men framför allt p.g.a två månaders handläggningstid. Helt idiotiskt! En månade är väl länge redan det! Borde väl ändå gå och fixa på nåt sätt, kan de bara inte begära mer pengar från regeringen eller nåt? Jag vet inte, men det finns inte att det ska funka med så långa handläggningstider. Okej, för mig gör det inte så mycket, gäller bara bostadsbidrag och min ekonomi står och faller inte med det. Men de vars ekonomi gör det då? Grattis liksom. Idiotiskt.


Nu till sist verkar internet funka iaf...

Av Eve - 20 oktober 2008 21:25


Spenderat kvällen med att kolla på delar av "Jane Eyre" (de bästa delarna). Älskar verkligen den serien, BBCs version av den med Toby Stephens. Sugen på att läsa boken igen också nu. Det finns så mycket mer där som man inte får se i DVD:n. Får se till att ta med mig den nästa gång jag är hemma.


Även sugen på att läsa Catherine Cooksons böcker igen, de om Tilly Trotter, det var riktigt länge sen. Älskade de böckerna när jag läste dem för några år sedan. Hmm, jo sen är jag ju singel också just nu, det kan ju ha dett samband haha :) Sen är ju frågan vad som kom först, hönan eller ägget...


Behöver dock något att avleda med, för många sjuka tankar den senaste tiden. Tror jag behöver komma hem lite innan jag spårar ut alldeles. Okej så illa är det kanske inte, jag kan skratta gott åt det, åt mig själv.

Av Eve - 20 oktober 2008 12:44


Mellanlandar hemma, ska dra iväg om en stund igen och köpa mat tänkte jag. Blir nog bra med matten, universitetslektorn vekar okej, lätt brytning med inget större problem (förutom nåt ord som låter som señorita, är dock rätt säker på att det inte är det). Saknar dock förre matteläraren, jobbigt att byta när man lärt sig en lärare.


Även fått lite info om vår utbildning, även om det blev kort så var det informativt. Bra att få veta lite mer. Även en del info om projektet nu i lp2, blir en tuff termin det här men rolig känns det ändå som. Mycket ledig tid blir det nog inte dock, har nästa tenta redan om tre veckor. Känns lite dumt inför den, om jag inte klarar första delen som jag gjorde nu precis, måste jag göra om båda två. Vilket innebär att det egentligen kvittar hur det går om tre veckor. Men nu vet jag ju inte hur det gick, får väl vänta och se. Och pluggar jag nu till tentan om tre veckor, blir det mindre att plugga sen i vilket fall.

Av Eve - 20 oktober 2008 06:59


Dags för en ny veckan. Kallt och mörkt är första intrycket, förhoppningsvis slipper jag regnet iaf, inte speciellt kul att cykla till skola när det regnar... Var riktigt segt att komma upp, tog väl tjugominuter idag. Illa det. Skyller på mörkert. Om en vecka drygt så byter vi till vintertid, bra att det innebär ljusare mornar, men surt att det blir mörkare på kvällarna. Får dock se det från den ljusa sidan, jag bor inte i Norrland längre, så det blir några timmar mer med dagsljus iaf. Sen kan man ju se det från andra hållet också, i Norrland hade vi iaf snö i november vilket gjorde det till en uthärdlig månad (nästan). Snö i JKP i november? I don't think so. Tycker inte om november, hade det inte varit för att folk fyller år så hade jag gärna hoppat över den månaden och tagit en till sommarmånad istället.


Snart dags att cykla till skolan. Matte första passet, hoppas läraren är bra men jag är lite skeptisk. En universitetslektor i matematik med ett utländskt namn. Det bådar inte gott, det bådar för en jävligt smart kille med brytning. Och smarta killar är i regel urusla på att förklara och lära ut. Brytningen sen behöver ju inte vara så illa i sig. Men jag kan ju ha fel. Hoppas på det...

Av Eve - 19 oktober 2008 13:18


Föräldrarna har precis åkt nu. De kom ner vid halv tio, först satte vi upp de nya gardinerna, vilket blev jättebra, de är ganska mörka men då blir det lättare att mörklägga när jag ska sova så det blev bra. Sen blev det en tur till IKEA där vi inhandlade en soffa, och på något vänster lyckades få in den i bilen, även om det inte gick att stänga bakluckan. Tur att man har pappa, han är bra på att fixa och trixa med utrymme. Tyvärr fick ju inte alla tre plats i bilen, så jag fick gå hem. Men det var en skön promenad, är ju inte så långt till IKEA från mig, tar 15-20 min. Soffan monterades ihop, tv:n byttes ut mot en annan (färgen funkar inte för DVD och playstation på den så jag fick den istället). Dock måste vi fortfarande leta reda på en fungerande antensladd. Sen ville de ha kaffe, eftersom jag inte hade några kaffefilter så cyklade jag ner och köpte det. Bara för att upptäcka att jag inte hade något kaffe när jag kom hem igen. Men de fick cappuccino istället så det blev bra iaf. Och pajen jag gjorde igår var mycket uppskattad :)


Nu ska jag njuta av mina nya gardiner och min nya soffa... I morgon börjar allvaret igen...

Av Eve - 18 oktober 2008 17:09


Appropå FRA-lagen igen. Lagen är bara ytterligare ett sätt för staten att kontrollera enskilda medborgare, ett steg tillbaka i ett demokratiskt samhäller, ett steg mot ett samhälle där man inte får tycka vad man vill. Ett samhälle där människor blir bortförda mitt i natten, och utan möjlighet att försvara sig, motbevisa anklagelser blir utlämnade till CIA. Eller kanske får vi en organisation i Sverige, likt i många diktaturer, som "tar hand" om de människorna med "fel" åskikter. Som torterar människor, avrättar människor, eller bara ser till att människor försvinner.


Jag vet, det är lång väg dit. Men FRA-lagen skrämmer mig ändå som enskild medborgare. Och jag blir förbannad på regeringen som röstat igenom det här. Det borde ju strida mot deras ideologi, de borgerliga förväntas vara för den enskildes rättigheter, rätt att välja skola, dagis, sjukvård osv.


Hade det funnits en klar hotbild mot Sverige hade jag haft mer förståelse för det. Mot USA t.ex finns, och har funnits under en längre tid (även före 11 september) en klar hotbild. Framför allt p.g.a deras inblandning i mellanöstern politiken. Där de tagit en del mindre bra beslut, ur en människohuman synpunkt. Även om det säkert varit bra beslut sett ur USA:s ekonomis synpunkt, där de försäkrat sig om tillgången på olja.


Sverigen har inte sammat inblandning i mellanösternpolitiken. Vi hjälper inte diktatorer såsom Saddam till makten och inte heller regimer såsom den förra i Afghanistan. Vi hjälper inte ett land att vinna ett krig, för att sedan lämna dem och låta dem ta hand om sitt inbördeskrig bäst de vill. Samma hotbild finns därför inte mot Sverige. Än.


Men vi kanske skapar den själva. Inte utifrån, utan inifrån. Genom att misstänkligöra människor, utgå ifrån att alla muslimer är terrorister, skapa ett ökat utanförskap för invandrare av alla de slag, inte bara muslimer. Visst, det får inte gå till överdrift, vi har rätt till våra traditioner, liksom de har rätt till sina. Vi har rätt till vår flagga, liksom de har rätt till sin.


Jag tror på frihet för individen. Jag tror inte på ett övervakningssamhälle, jag gör inte det. Och därför kan jag inte stödja en lag som FRA-lagen, för jag ser den som ett steg på vägen...

Av Eve - 18 oktober 2008 10:23


Riktigt skönt att kunna sova ut i morse, utan att ha dåligt samvete över att man sover bort tid då man borde suttit och pluggat. Blir en lugn dag, ser fram emot det faktiskt. Sak fortsätta med min virkning som jag påbörjade i förrgår, ordna med telefonlistorna på mobilen tänkte jag (skriva ner alla telefonnr så jag har ifall något skulle hända med moblien, typ att jag tappar den nånstans på fyllan. Vilket har hänt), baka bröd och ev en paj så jag har imorgon när föräldrarna kommer. Ta en promenad och se lite av JKP som jag inte sett förrut...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards