Alla inlägg under maj 2009

Av Eve - 9 maj 2009 22:52


Pluggade på förmiddagen, blev en sväng ner till biblioteket på eftermiddagen, hittade inte den bok jag egentligen ville ha, men fick med mig lite andra hem istället. Bl.a den här. Spenderade eftermiddagen med att läsa den, jätteintressant bok och ska försöka göra en del av övningarna i den och tänka på det, det är alltid bra att utveckla sin kreativitet.


Annars händer det inte mycket, livet går sin gilla gång. Kollade igenom gamla dagboksanteckningar, och insåg att f.o.m hösten 2005 till hösten 2007 handlade det om någon annan. Nu är jag ensam (i betydelsen singel och inte intresserade av någon) och jag mår så mycket bättre. Antingen har jag bara träffat fel killar, eller också är jag lyckligare när jag är själv. Det spelar egentligen ingen roll, vad det än beror på så mår jag bättre nu än jag gjort sen innan jag började gymnasiet. Och det trots ensamhet och en återkommande dödsångest som visar sitt fula tryne då och då.

Av Eve - 8 maj 2009 20:41


Redovisningen gick väl okej, även om uthämtningen av grejerna var något problematisk. Hittade inte mina grejer i förrådet och fick lite panik, men det visade sig att B hade trott att jag varit i hennes grupp och därför nästan "slitit" mina grejer ur U:s händer för att hon skulle bedömma dem. Dock U som höll i redovsiningen, hon tyckte mitt förslag var för "vanligt" för enkelt helt enkel. Så kanske bra att B bedömde det, hon kanske har en högre uppfattning om det. Kan ju alltid hoppas. Fick dock inte reda på betyget, utan får ta och leta upp B i veckan för att få ut bedömningen.


Det åskade när vi skulle hem sen, riktigt ordentligt. Fördröjde det hela lite med att leta efter lärare, som dock hade gott för dagen. Pratade lite med T, men till sist var det till att ge sig ut i regnet och hoppas på det bästa. Tre skrämda tjejer, två under samma paraply och en med uppfälld luva. Men vi kom helskinnade ner till busshållsplatsen och hem. Inte roligt det där att bli påmind om sin egen dödlighet och människans litenhet.


För övrigt verkar det som om historien upprepar sig, B och S vill egentligen inte vara kvar. Båda har sökt till Chalmers, men chansen att de kommer in där är ju rätt liten. B är lite inne på att söka en annan utbildning i Uppsala, men det blir först till våren isf. Tråkigt om de försvinner, men samtidigt måste man göra det som känns bäst, det man vill göra. Ingen idé att gå en utbildning som man inte tror på. Jag stannar dock, det är har jag ska vara. På rätt plats, fast möjligen vid fel tidpunkt.


Känner mig annars sorsen ikväll, utan att jag riktigt vet varför. Trots allt vackert så är det på något sätt inte tillräckligt. Kanske saknar jag bara vad jag aldrig har haft och vad jag önskar att jag kunde få. Bara vara jag fast någon annan för en stund. En av dem, utan att klart veta vilka de är eller om det verkligen är så bra att vara de då jag ju inte vet något om dem. Det måste finnas något mer...


Av Eve - 8 maj 2009 12:42


Var och handlade i går förmiddag och bakade bröd sen när jag kom hem. Blev riktigt lyckat, ett bröd med nötter, aprikoser och russin i, men det är ingen höjdare att baka med rågsikt, det blir så kladdigt. Sen det faktum att jag inte är mycket för att arbeta in mjölet ordentligt i degen kanske har med kladdigheten att göra. Lite pluggande blev det också, har bara 4 kaptiel kvar med instuderingsfrågor, vilket känns skönt. Sen tillkommer det ett antal kapitel i en annan bok, som inte orkat köpa, ett antal papper och att lära in hela skiten. Sen är jag redo för tentan :) Problemet är bara att det är en kurs till som ska tentas av, så det blir nog körigt i slutet ändå, som det brukar bli. Inte många veckor kvar nu till tentorna.


Har redovisning/genomgång i eftermiddag i skisskursen nu, förhoppningsvis slipper jag kompletteringar och får reda på betyget. Vore ju skoj att få ett högre betyg, eftersom det är en sån typ av kurs, där vi får jobba med något mer praktiskt, även om det inte nödvändigtvis har någon verklighetsanknyting. Men i vilket fall så har det varit en lärorik kurs, trots knepiga lärare. I mailet hon skickade ut i veckan om tider för genomgången, skrev hon att materialet skulle hämtas ut "i god tid" innan. Vad god tid innebär sades självklart inte. Så vi tänkte vi skulle fixa det i onsdags, gick till rummet där materialt finns och där läraren befanns sig. Sa att vi tänkt hämta ut materialet och om det var okej. "Absolut inte" sa hon och log, slog igen dörren och låste om sig. Knepig människa det där. Men det går väl förhoppningsvis bra idag ändå.

Av Eve - 6 maj 2009 21:35


Varit något bättre idag, även om jag låter som jag kommit i målbrotter när jag pratar och rösten ibland försvinner. Varit i skolan dock, dagen gick rätt fort trots allt. Men det är kallt ute igen, hade vant mig vid värmen. Nu blir det till att gå och frysa igen. Såväl inomhus som utomhus, varför ska föreläsningssalar alltid vara så kalla? Oförståligt.


Sitter annars och läser om Kuwaitkriget och dess följder. Satan bor i USA. Med tanke på den ilska jag känner mot USA när jag läser boken, är det då så konstigt att delar av mellanösterns befolkning, som har sett vad USA gjort med egna ögon och själva upplevt det, skulle vilja se landet utplånat från jordens yta? Skulle inte tro det va. Och hyckleritet sen, att de kan med att låtsas om att det gör något för någon annan när allt de gör verkar handla om att skydda sig själv och sin älskade olja. Grattis.

Av Eve - 5 maj 2009 18:06


Bestämde mig för att ta en "sjukdag" i morse (alltså hoppa över att gå på de två föreläsningar vi hade på förmiddagen och istället ligga kvar i sängen och sova). Förkylningen är uppe i ännu ett nytt symptom, en smärta i ryggen, strax under vänster skulderblad som strålar ut i hela vänstra övre sidan av ryggen och ut i armen. Är dock inte säkert att det är pga av förkylningen, men har ju inte precis ansträngt mig den senaste veckan, så kan ju knappast vara träningsvärk eller en sträckning av något slag heller.


Annars så upptäckte jag lagom till lunch att jag inte kan prata. Har tappat rösten helt enkelt. Tycker själv det är lite kul, kanske just för att jag har varit hemma hela dagen och således inte behövt prata med någon. Förutom då att mumla ord för mig själv bara för att kolla om det gått över och jag fått tillbaka rösten. Och för att jag tycker det låter roligt.



Av Eve - 4 maj 2009 17:32


Efter att jag suttit större delen av dagen (bortsett från de 4 timmar som spenderades på föreläsningar) med att räkna på en mekanikuppgift kan jag bara konstatera att jag förutom patetiskt även är korkade.


Å andra sidan så konstaterade en smart bekant (som går under smeknamnet geniet) att alla människor är korkade. Alltså är jag i gott sällskap.


Förrutom ovanstående vill jag bara meddela att halsen är kass, men att jag låter rätt cool när jag är hes :)

Av Eve - 3 maj 2009 22:37


Insåg precis att jag aldrig kommer att klara av att bo på landet. Eller ens i villa/radhus eller på första våningen. Anledningen? Myror. Lider av någon form av mild myrfobi, jag klarar inte av det, att gå förbi myrstackar får mig att rysa och att stå still på en stig med en massa myror som kryper omkring runt fötterna på mig, det går jag inte. Då står jag och stampar med fötterna. Men det värsta av allt är som nu, när de tagit sig in i lägenheten. Har haft myror i lägenheten i en vecka eller nåt nu, vilket inte är så farligt så länge de kommer en och en och man hinner med att mosa dem med hushållspapper. Men när det kommer en hel drös, blir jag panikslagen. Springer omkring och dränker dem i CillitBang (i hopp om att det är giftig för myror. Hur som helst så dränks de), skurar golvet med såpa och hoppas de ska hålla sig borta, drar ut spisen för att se om de jävlarna gömt sig därbakom. Hjärtat rusar, händerna skakar, jag blir gråtfärdig och vet inte vad jag ska ta mig till. Och det kryper över kroppen, som att jag hade dem alla krypande över mig och inte på golvet.


Nej, stan är det som gäller för mig. En lägenhet högst upp i ett hus på åttonde våningen, omgiven av asfalt och betong, sanerat så att inget levande kan växa där, inga väster=inga myror, sterila lägenheter där krukväxter och husdjur är förbjudna. Det är vad min framtid kommer innehålla.


Eller hänvisa mig till närmaste psykolog alterantivt myrutrotare.

Av Eve - 2 maj 2009 16:02


Sommarväder ute, hade de inte varit för att träden förtfarande inte är helt gröna kunde man trott att det var sommar. Folk ligger nere i Liljeholmsbarken bredvid bäcken och solar och andra har börjat greja med grillen. Vissa har även picknick strax utanför min dörr.


Har bestämt mig för att hoppa av min extra kurs. Det blev för mycket, motivationen är i botten och jag har alldeles för dålig självdisciplin för att klara av en extrakurs. Är otroligt besviken på mig själv, om jag bara hade följt min planering så hade jag klarat det, så jävla svårt är det faktiskt inte. Men samtidigt är det en otroligt stor lättnad, jag orkar bara inte skriva ett dåligt arbete bara för att lämna in nåt. Blir till att satsa på att göra det som det är meningen att jag ska göra istället.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards