Alla inlägg under maj 2009

Av Eve - 25 maj 2009 19:21


Inget bra kväll, blev påmind om gymnasiet och fylldes av ett enormt självförakt. Hur två så underbara människor kan få en sådan idiot till dotter övergår mitt förstånd. Förstår inte hur det kunde gå så snett.


Och jag som trodde jag var påväg åt rätt håll. Där ser man. I de lugnaste vatten...


Av Eve - 25 maj 2009 18:34


Morgonen började otroligt bra, vid niotiden tänkte jag att jag skulle bege mig bort till skolan för att sitta och plugga i biblioteket. Problemet är bara att jag inte kan låsa upp dörren. Det går bara inte att vrida runt låste, det tar stopp helt. Förstår inte hur jag lyckas med någont sånt, att låsa inne mig själv i lägenheten, med tanke på att det funkat hur bra som helst att låsa och låsa upp igår. Efter lite förvirring, då jag funderar på om jag ska klättra ut genom fönstret, springa runt huset, och försöka få upp låste på utifrån (det faktum att jag kunde klättrat ut genom badrumsfönstret och tagit ett kliv åt höger och hamnat direkt vid dörren kom jag aldrig att tänka på), så ringde jag till sist iaf hyresvärden, som kom efter 1,5 h och låste upp utifrån. Tror fan det gick hur lätt som helst då, då var det inte problem med låste längre. Bara för att det kom någon annan.


Vet inte vad det är med mig, lägenhetsproblem och tentaperioder egentligen, inför Matte2 tentan i Luleå lyckades jag få översvämning i badrummet och den här gången så går dörren i låsa-upp-vägring. Nåja, det löste sig ju, i båda fallen.


Sitter och försöker skriva klart en fuktbeskrivning. Det går otroligt bra. Eller inte, hur kan det vara så svårt att få ihop en A4 sida? Blä.

Av Eve - 24 maj 2009 21:47



Av Eve - 24 maj 2009 19:44


Otroligt rolig dag det här. Eller inte. Började dagen med att se ett program om en programledare som gjorde en resa från pol till pol (nord till syd), riktigt intressant faktiskt, många roliga människor med. Rätt så gammalt, Sovjetnunionen existerande fortfarande, så innan 91 nån gång alltså, dock inte säker på när.


Sen pluggade jag lite, åt lite, försökte skriva en fuktbeskrivning, vilket gick sådär, fastnade med att läsa bloggar istället, samt räkna lite mekanikuppgifter. En promenad genom kyrkogården hanns också med, den är mysig den kyrkogården, full av stora lummiga träd, välklippta buskar och asfaltsgångar med sprickor och bucklor i, gamla gravstenar där det står yrket på den döde självklart massa blommor då.


Kyrkogårdar är i allmänhet mysiga, så länge jag inte känner nån som ligger begravd där. Tidans är illa, där ligger mormor och "morfar" begravda, var där med mamma för ett tag sedan, uppslutande, som att slungas tillbaka till tiden för begravningen. Var farfar ligger begravd vet jag inte, men antar att det är i närheten av farmor. Har inte varit på den kyrkogården sen begravningen, har ingen aning om var den ligger heller, tio år sedan hon begravdes nu.


Sett på ett avsnitt av Bones har jag också gjort samt druckit ett par koppar te och en kopp kaffe. Kaffet behövdes för att jag skulle orka med att plugga under eftermiddagen, koffein är bra ibland. Lagat mat har jag även gjort, lax, ytterligare en förberedelse inför tentorna. Man blir smart av lax, vilket kanske kan hjälpa mig att klara tentorna. Fyra portioner lax innebär alltså mindre pluggande :)

Av Eve - 23 maj 2009 14:00

Var och köpte mig en ny mobil på förmiddagen, tyckte det var dags nu. Fick ju pengar när jag fyllde år plus att jag tydligen hade lite sparat sen i julas som jag glömt bort. Så kan det vara. Hursom, blev en Nokia 3600. Var uppe på elgiganten, de håller på att bygga om så det var helrörigt. Sen var det lite kul för jag tror det var fler säljare än vet var kunder. För en gångs skull så finns det lediga säljare, då finns det inte kunder istället. 


Drömde att M ringde och skulle flytta till Jönköping, nån lägenhet som låg nära Xeniahuset. Dock finns det mig veterligen inget hus som heter Xeniahuset i Jönköping. Men har ju inte bott är så länge så kan ju inte säga att jag känner till stan. Kan ifs inte säga att jag känner till Skövde så jättebra heller, har ingen aning om vad gator heter och så. Vet dock däremot var saker ligger. Hursom, kan ju undra om drömmen betyder nåt. Troligen inte, med tanke på att jag även drömde att JIBS sponsrade oss med bygghjälmar (som såg ut som cykelhjälmar) och som vi var tvungna att klistar på stora klistermärken som bucklade sig och vägrade bli bra. Drömmar är konstiga saker det.


(bild från elgiganten)

Av Eve - 22 maj 2009 21:12


Såg på Pistvakt när det gick nu ikväll, sjuk roligt. Förstår att I gillade det. Hon har allt bra smak ibland, som med Anne Rice, HIM, That 70's Show och så pistvakt då förstås. Sen hade vi ju våra dunster där på högstadiet också, S lämnade oss ensamma i tio minuter och när hon kom tillbaka satt vi vid varsin bänk vid motsatta väggar och vägrade prata med varandra resten av dagen. Eller jag vägrade snarare prata med henne. Har inget minne av varför. Tror det var sista året, precis innan en NO-lektion. Men är inte säker.


Går väl sådär med pluggandet, hittar som vanligt en massa annat och göra istället för att plugga. Som det brukar gå alltså. Det blir aldrig som jag tänkt mig, och jag som hade planerat det så bra. Men men, det kan ju gå iaf. Klarat jag en fysiktenta med en timmes tentapluggande (utöver räknande av uppgifter under terminen då) = en halv tenta, så visst borde jag väl klara en mekaniktenta med flera timmars pluggande plus ett godkäntkrav på 40 procent? Vi säger så tycker jag. Och byggfysiken får gå den med, det är ju bara att lära sig utantill och sen glömma bort. Det gick ju på gymnasiet så.

Av Eve - 22 maj 2009 16:53


Var ju sugen på att plugga utomlands ett tag, i Mexiko, Australien eller Singapore. Är dock inte särskilt sugen på det i nuläget, särskilt inte i de länderna. I Australien och Singapore finns det, framför allt Australien, massa knepiga kryp, stora giftiga spindlar och ormar och säkert en massa andra otäcka insekter. Det finns det säkert i Mexiko också när jag tänker efter. Jag menar, om jag knappt klarar av lite svartmyror och några spindlar här hemma i Sverige, (för att inte ens prata om rödmyror (pissmyror i folkmun)), hur ska jag då kunna klara av enorma kackerlackor och stora, giftiga spindlar? Kommer få ett nervsammanbrott om jag åker dit. Sen är det ju det här i Mexiko med knarkkrig och gud vet allt, känns som risken är stor om man blir kidnappad eller döda om man åker dit. Och jag föredrar att leva ett tag till. Sådär en 100 år till eller nåt. Hundra fega år till.

Av Eve - 20 maj 2009 19:06


Något som är tråkigt är folk som inte kan bjuda lite på sig själva. Vi körde charade i lördags, tjejerna mot killarna, fyra i varje lag. Oklart vem som vann, men i mina ögon var killarna betydligt bättre än oss tjejer, helt sjukt vad bra de var på och gissa, skickligt värre, och det var inte alltid lätta saker heller. Sen var ju grejen att halva vårt lag vägrade göra charader. Så det var bara jag och S som fick turas om. Nästan så man lackade ur på dem, visst hade jag kunnat förstå det om det varit vill främmande människor med som de träffade för första gången, men det var det ju inte, de kända åtminstone hälften av dem där från början. Killarna hade inga som helst problem med det där, de ställde sig framför alla och bjöd på sig själva som fan, de hade inga som helst problem med att bli utskrattade för att det såg så roliga ut, de tog det med en klackspark. Och jag menar, det var ju lika för alla, alla gjorde ju bort sig mer eller mindre. Så jälva tråkigt när folk inte kan bjuda lite på sig själva, så farligt är det ju inte och det är ju inte precis som om folk kommer påminna dem om det en vecka senare heller, som om folk en skulle komma ihåg det. Och nu var det ju inte så att folk var spiknyktra heller, även om jag inte tyckte att det skulle spelat någon större roll. Tjejer i all ära, men killar är så myckte bättre på charader och de bjuder på sig själva och oroar sig inte över att se lite dumma ut. Världen skulle vara outhärdligt tråkig om det bara funnits tjejer, tror jag hade dött av tristess isf.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards