Alla inlägg under mars 2011

Av Eve - 14 mars 2011 23:14


I skolan tidigt. ArchiCADande, ritningsfixande, alltmänt grejande. Ritningar nästan klara. I stort sett, sista fixen på onsdag. Nästan utslängada ur datasalen, fast ändå inte till slut. Världens träningsvärk i vaderna, värre än igår. Hem vid fem, lite läst, lite sommarjobbssökande, lite ordöversättande. På det Top Model (Ann i final!), efter det träning med baktanken att det kanske kunde göra att träningsvärken mildrades något. Eller också väga upp den till i morgon, kanske med träningsvärk på fler ställen. I morgon, tusen och åter tusen saker som borde göras. Som vanligt har jag skjutit upp allt till sista sekunden. 

Av Eve - 13 mars 2011 21:12


Fredag: Heldag i skolan. Datakrångel. Lagom till lunch kraschade ArchiCAD och allt förmiddagens arbete försvann för mig så jag fick börja om från början (tur i oturen att jag inte  gjort så mycket, då jag hade eng. på morgonen och därför inte kom igång förrän senare). Jag jobbade på med mitt, de andra hittade tusen och åter tusen fel. Ju mer man jobbar desto mer fel måste man åtgärda... Inget vidare bra förutsättningar för kvällen humörmässigt sett, men allt kändes bättre efter att jag ätit pannkakor och druckit ett par glas vin. Livet ser helt klart ljusare ut då. Och en god bok förstås då. Helt okej kväll.


Lördag: Prova-på-dans-dag. 9 olika danser på drygt 5 timmar. En aningens uttröttande, såväl fysiskt som psykiskt (just när man nästan fått koll på grundstegen och takten i en dans så började man med nästa). Men kul var det, och trolignen nyttigt (för mig) att komma ut bland folk istället för att sitta instängd. Som jag har en förmåga att göra. Och nyttigt att röra på sig.


Söndag: Världens träningsvärk i vaderna, haltar fram lite som en gammal gumma. Iväg till skolan en sväng för att göra klart måttsättning i ArchiCAD, krånglande program till första början, som dock funkade lite bättre efter en timme (som tur var, nära att ge upp först). Handling, tv-slöande, diskande, sedan lite städning (dammning, dammsugning + toaletten), vilket var välbehövligt. På det matlagning och efter det en kopp te. Försök till att plugga men det går väl sådär. Som vanligt. 

Av Eve - 10 mars 2011 22:11


Funderar över kaffebeställningar, drömmar och att sjunga ensamhetens lov. Likväl suckande över ArchiCAD, vilket inte funkar ordentligt, problemet att ju mer man gör desto mer fel hittar man, samt oförmågan att få något gjort och trots det sitta och känna att man inte har något att läsa (eller göra?). Vårt samhälles stora lögn att smalhet innebär lycka, gårdagens program om lycka och problemet att vi förväntar oss att alltid och hela tiden känna lycka, annars är det något fel. Vidare över namn och namnen, ögonfärg och min egen tysthet. Konsten att inte dra till sig uppmärksamhet och därmed kanske bli en del av inredningen, således inte riskera att bli bortkörd, utesluten ur gemenskapen. Hårfärg, hårlängd och frisyr och tröttheten över att behöva vänta på att håret ska växa ut till en längre längd igen. Att religionen är roten till allt (okej, kanske inte allt men mycket). Tid som går alldeles för fort och ångest inför framtiden. Konsten att hålla masken och upprätthålla en fasad. Att önska sig någon att diskutera vissa aspekter med, men sakna någon, eller snarare mod för att öppna sig. Som att prata skulle innebära att saker och ting går åt skogen. Åter till kaffebeställningar, gårdagens Glee tittande och konsten att skapa en illusion åt sig själv, göra en höna av en fjäder. Eller som det så fint kan heta, dagdrömmar. När jag så väl vet hur lite mina drömmar egentligen betyder.  


Av Eve - 9 mars 2011 22:43


Tvära vändningar. Idag trött, men på bra humör, mestadels. Utan egentligen anledning, eller kanske snarare samma som vanligt. Inte säker på det. Trots bitvis strejkande ArchiCAD och extrajobb i morgon eftersom vi tydligen hade gjort fel. Himla lätt att veta hur man ska göra menar jag, när vi mest måste gissa eftersom vi inte vet och blir förvirrade av att spela både arkitekt och konstruktör samtidigt. För lösa det i morgon, inga jättestora problem eg. men det tar tid...


Klockrent f.ö: 0M dU Lä53R d3TtA B3HöV3R dU 53X 0M3d3L8aRT

Av Eve - 8 mars 2011 22:06


Allvarligt, kan vi inte bara ta och avskaffa tisdagar? Skitdag. Ledig, inget gjort och på uruselt humör. Eller tja, läst ut en bok. Så kan det gå. Men inget av de jag borde ha gjort, inkl. dammsugit. Damm som damm, kan väl inte vara så noga. Blir nog bättre i morgon, det är ju iaf inte tisdag...

Av Eve - 8 mars 2011 12:22


Insikt: jag är som mest självkritisk när det kommer till två områden, varav det ena är jobb och jobbsökande och mitt jag som anställningsbart eller inte. Utan att gå in på det andra, så är lösningen på det att aldrig sänka garden. Släpp ingen in på livet, så får de ingen chans att såra dig. Eller säga till dig vad du själv har sagt tusen och åter tusen gånger. My own worst enemy. 

Av Eve - 7 mars 2011 22:09


Suttit och försökt skriva ihop ett personligt brev nu under kvällen. Går väl sådär, så himla svårt att formulera sig på ett bra sätt, eller för den delen ens veta vad man ska skriva. Är inte bra på att sälja mig själv, och det hjälper ju inte att det känns som om jag inte lärt mig något alls på det här tre åren (vilket jag ju visst har egentligen, men det känns inte så). Känns en aning hopplöst just nu, hela den där delen med jobb och en framtida karriär. Förhoppningsvis löser det sig på något sätt. Men det sliter på en. Och då har jag ännu inte börjat jobbsökandet på allvar än...

Av Eve - 6 mars 2011 21:21


Bakat bröd. Suttit i fönstret och läst. Suttit vid datorn. Lagat mat. Lyssnat på musik. Undvikit att göra sådant jag borde, såsom städa och skriva personligt brev. Såsom det brukar bli på helgerna alltså.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15
16
17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards