Alla inlägg under januari 2010

Av Eve - 17 januari 2010 22:13


Känns skönt att skolan börjar igen i morgon, ska bli kul att gå dit och träffar alla igen och omges av lite människor. Även om jag bara har varit härnere sen igår eftermiddag, har jag kännt mig isolerad och ensam hela dagen. Tror inte det blev bättre av att jag vaknade halv sex i morse och inte kunde somna om och att jag mådde illa hela förmiddagen. Konstigt egentligen, i vanliga fall har jag ett stort behov av att få vara ensam och göra saker själv, och jag tycker det borde kännas skönt att få vara själv efter att ha bott hemma igen under en dryg månad. Istället känner jag mig isolerad. Märkligt.


Ser fram emot den här läsperioden, arkitekturhistoria blir nog riktigt skoj och likaså byggnadsutformningen, även om det kanske blir mycket att göra där också. Men bara jag planerar ordentligt och spenderar mer tid pluggandes i skolan istället för hemma så ska det nog gå bra. Den tredje kursen vi läser kan kanske bli lite torr, men man vet ju aldrig, det blir ju ändå lite mer konkreta saker så det kan nog bli skoj det med.

Av Eve - 16 januari 2010 21:58


Åter i JKP då och försöker tina upp en kall lägenhet. Kommit en bit iaf sen jag kom ner, för några timmar sedan, då temperaturen var 16 grader, är uppe i 19,5 nu iaf, även om de fortfarande är alldeles för kallt i min smak. Frusen javisst.


Annars slås jag mest av hur tyst det är, hem är det alltid mer liv och rörelse, även om inte alla är hemma. På något sätt är där inte tyst ens om jag är ensam, men så låter ju hundarna en del ibland är klart. Men jag vänjer mig väl vid det också.


För övrigt måste jag se till att städa ur kylskåpet innan jag åker iväg nästa gång, fick slänga en genomrutten citron och en möglig tomat, samt en matlåda med soppa och hälla ut nästan en liter mjölk. Slöseri.

Av Eve - 15 januari 2010 15:19


Håller på och packar då jag åker ner till Jönköping i morgon igen. Den stora frågan är hur fasen min packning lyckats fördubblas under tiden jag varit hemma? När jag åkte hem hade jag en resväska, en ryggsäck och dataväskan. Nu är jag uppe i två resväskor. Var kom den andra ifrån? Har mina grejer förökat sig på något underlig sätt? Himla tur iaf att jag åker bil ner, vore lite körigt att få med allt på tåget annars känns det som...

Av Eve - 13 januari 2010 12:12


Sitter och väntar på att elektrikern ska dyka upp. Irriterande att de aldrig kan ange en tid, det enda jag vet är att han inte skulle komma "för tidigt" eftersom de inte vore så jättebra om vi låg och sov när han kom. Känner mig lite övergiven av brorsan som stack in till stan istället för att sitta här och vänta med mig :(


För övrigt känns det som om den här veckan går alldeles för fort, även om jag på sätt och vis längtar efter att börja skolan igen, så är det skönt att vara ledig också. Skönt att slippa tänka på sådan saker som att plugga, laga mat, handla, städa och diska. Men ska samtidigt bli skönt att få rå om sig själv.

Av Eve - 11 januari 2010 20:45


Jag vet att jag nyligen ville läsa fantasy som inte innehöll de klassiska dragen, utspelar sig i en medeltidsliknande värld, där man fortfarande slåss med svärd och rikena styrs av kungar, eller i vissa fall råd, och där världens (eller rikets) undergång är nära förestående. Trots det kan jag inget annat än älska "Belägringen"


Det är en blodig historia, full av död, av nära förestående undergång och meningslös lidande. Full av pliktkänsla, filosofin med att det är ärofullt att dö i strid och med ärrade gamla stridshjältar, en oövervinnerlig fiendehär och en allestädes närvarande hopplöshet.


Liksom LOTR är det enda som finns en dåres hopp, om ens det. En efter en faller männen och likaså murarna. Hjältarna dör medan deras kamrater hyllar deras hjältemod och lugnt inväntar sin egen död. Fylld av svart humor, cyniskhet och en viss dos rädsla men framförallt viljan om att göra det som är ens plikt och det som är rätt.


Som sagt kan jag inte annat än älska den.

Av Eve - 11 januari 2010 00:23


Brorsan sa nåt intressant igår natt när jag hämtade honom inne i stan, att han såg det som modigt att jag vågade flytta till Luleå och Jönköping och nu ev. plugga i Spanien. Det är väl som det sägs, den enas flykt är den andras mod, eller nåt sånt? Tänk vad man kan få reda på när ena parten är onykter i en konversation.


Ikväll var jag och andra lillebrorsan iväg och såg "Avatar". Något förutsägbar och lite seg stundtals, med en huvudperson som jag hade lite svårt för, med en irriterande avsaknad av ödmjukhet och värme. Men häftiga miljöer och intressanta tankegångar vad gäller ett annat ekosystem.


Satt dock och funderade på det här med hur luften var sammansatt, och hur gravitationen på den planeten fungerade, eftersom de hade svävande öar sådär, vad var det? Och vad kretsade det runt? Storleken på de blå kan väl förklaras av bl.a behovet av större lungor, men vidare då, var de inte lite väl människolika? Och det där med "överkopplingsgrejen" vad var det?


Nåväl, sevärd var den iaf.

Av Eve - 9 januari 2010 13:14


Gårdagen spenderades med att ta en fika inne i stan med I och prata om allt möjligt, tror inte vi hade setts på ett år eller nåt, så en del har ju hänt iaf. Båda korthåriga också, det var lite kul :)


Kvällen var jag hos S med V och lagade tacopaj och pratade. Riktigt längesedan vi sågs alla tre, men V flyttar ju till Skövde snart, så då blir det ju närmare och förhoppningsvis kan vi ses lite oftare också. Planerade för att ev. fira nyår ihop iår, var ett par år sedan sist vilket kändes lite deprimerande. Men det är ju ett tag dit.

Av Eve - 7 januari 2010 13:47


Jag ska aldrig gifta mig, aldrig skaffa barn. Jag ska framleva mitt liv i ensamhet, leva som karriärkvinna i 15 år, jobba dygnet runt och bli miljonär. Säga upp mig och flytta till en enslig stuga i skogen, köpa slädhundar och lära mig köra med dem. Skriva, långa invecklade romaner utan röd tråd och som saknar sammanhängande historia och är fyllda av motsägelsefulla beskrivningar och regelrätta stora djupa fel, som inget förlag vill publicera och ingen människa någonsing kommer läsa, förutom mig själv. Jag ska leva som eremit, snålt för att mina miljoner ska räcka länge, odla min egen potatis och morötter och andra rotfrukter och ligga insnöad på vintern, i ett iskallt hus, vandra runt invirad i en sovsäck som en förvuxen larv, när vinden viner utanför och tempertauren sjunker mot 30 minusgrader och lägre. Spela piano med frusna händer som aldrig tinar upp och leva på te och skorpor i väntan på våren. Bli den där konstiga, barnlösa fastern som blir inbjuden till släktkalas av pliktkänsla, trots att alla alltid hoppas att hon inte ska komma och förstöra. Men som älskas av barnen för sin galenskap och sin vägran att fortsätta vara vuxen och leva som man ska. Barnlös, ensam, smått galen och lycklig framför en levande brasa i skenet av levande värmeljus från IKEA.


Ty det är den vita snötigerns år (eller decennium)...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards