Alla inlägg under september 2009

Av Eve - 14 september 2009 10:55


Kunde inte somna igår. Gick och la mig vid ett, låg och vred mig i en timme, innan jag tröttnade på det och gick upp och satte mig vid datorn en timme. Gick och la mig igen vid tre, låg och vred mig tio minuter, innan jag tog täcke och kudde och la mig på soffan istället. Av någon konstig anlending trodde jag mig kunna sova bättre ihopkrupen i en tvåsitssoffa, till skillnad från usträckt i sängen. Då jag gick upp vid sju idag för att räkna några uppgifter som skulle vara klara till i eftermiddag, och som jag eg skulle gjort i helgen men inte gjorde, är jag något trött. Även om det kommer bli värre i eftermiddag, mindre lyckat med tanke på att jag förutom ordindarie föreläsning dessutom har en i studieteknik. Men å andra sidan får jag skylla mig lite själv, mitt eget fel att jag inte var trött och kunde somna, det går så om man sover fem timmar på dan 12-17, och försöker bota huvudvärk och illamående. Det förstår dygnsrytmen lite om man säger så.

Av Eve - 13 september 2009 20:24


Det känns inte som jag rör mig framåt, jag drar mig tillbaka och befinner mig på samma stället som för fyra år sedan, som om de senaste fyra åren inte har funnits eller betytt något. Jag kommer inte framåt, och det skrämmer mig. Jag drar mig undan, jag vågar inte erkänna vad jag är och vem jag är, för jag tycker inte om det jag ser, och ser inte hur någon annan skulle kunna göra det heller. Jag vill inte vara själv, men samtidigt vill jag inte träffa någon annan heller, vill inte behöva förklara och ursäkta mig. L är påväg bort, inte längre en del av mitt liv, I har jag inte sett på över ett år, S är bara ångest. Och jag förstår inte varför, varför allt jag göra bara verkar förstöra för mig själv. Jag drar mig undan, men jag vet inte varför. Isolering är en fara, men jag söker den, jag vill vara själv, behöver det, men förstår inte varför, för i ensamheten ligger bara ångest, hanterbar, men ändå ångest.


Kanske ger det sig av sig självt. Jag tänker gå till skolan varenda föreläsning den här veckan, oavsett om jag ska hosta mig igenom varenda en, söka sällskap istället för ensamhet. Och hoppas på att en resa hem till nästa helg hjälper. Försöka söka mig till andra, istället för in i mig själv.

Av Eve - 11 september 2009 18:19


Istället för att plugga så har jag spenderat dagen med att se på film (och plockat isär lampan, men det är en annan historia). Skönt att få en liten paus från pluggande och så, även om det väl inte kan sägas vara direkt välförtjänt med tanke på hur lite jag har fått gjort i veckan. Men nån gång får det vara nog med dåligt samvete också.


Såg först The Dark Knight vilken var lika bra som jag trodde den skulle vara, spännande och fartfylld ända fram till slutet. Såg sen Kärlekens slöja också det en jättebra film, om än på ett helt annat sätt. Härliga miljöer, välspelat och med en lågmäld men ändå spännande handling, även om slutet inte var riktigt i min smak, hade hellre velat ha ett lyckligt slut. Men det är jag det.

Av Eve - 10 september 2009 22:29


Drömde i natt att jag färgade håret svart. Blev dock rätt misslyckat, eftersom jag inte lyckades täcka hela håret utan det blev hela slingor utan. Av någon anledning hade jag låtit håret bli axellångt och (vit)blonderat det innan, så det slutade med att håret var svart med inslag av vitblonda hårslingor. Tänkte fixa till det men hade slängt flaskan med färg och hittade inte den i soporna, och sen började tydlingen skolan så jag var tvungen att ge mig iväg. Antar att det är ett tecken på att jag inte borde färga håret varken svart eller blont, utan hålla mig till mitt rödbruna.


Högtalarna i Fagerhult levde sitt eget liv som vanligt. Ibland brusar det i dem utan att mikrofonen är på, ibland brusar det när föreläsaren ställer sig på ett visst stället, ofta finns det inte logik i det alls, nåt fel i systemet är det nånstans. Av vilket föreläsaren drog slutsatsen att vi har ett litet spöke på skolan vi också, likt fantomen på operan.


Kändes annars som om det var måndag i morse när jag gick till skolan, eftersom jag ju inte varit där på två dagar. Blev lite förvirrad då en klasskompis kom släpande på en resväska, som att hon varit hemma över helgen och kom direkt från tåget? Innan jag insåg att, jovisst det är ju torsdag idag, och vi är lediga i morgon så hon ska antagligen åka hem över helgen.


Spenderade tre timmar efter föreläsningen sen med att skriva inlämningsuppgift 3, fick i stort sett ingenting gjort första 1,5 timmarna, utan det blev sista delen av tiden. Känns lite som det är vår melodi det där, ineffektiva i början för att vi fokuserar för mycket på att diskutera motiveringen av uppgiften och vad det innebär, istället för att bara skriva. Men det blir iaf ordentliga diskusioner. Fick inte alls ihop mycket det när gången, mindre än en sida, men förhoppningsvis går det iaf.


Börjat hosta har jag nu också, precis som jag trodde jag skulle göra. Det är så synd om mig. Eller inte, jag mår egentligen rätt bra, förutom det. Hyffsat lindrig förkylning den här gången ändå.

Av Eve - 8 september 2009 19:32


Tog en sjukdag idag då, även om jag inte kan påstå att jag känner mig speciellt sjuk. Halsen är mycket bättre, och jag är pigg även om näsan är igentäppt och det känns som om jag kommer börja hosta en del om nån dag. Å andra sidan så uppmanas ju folk att stanna hemma när de är sjuka för att förhindra smittspridning så, det är ju aldrig fel att vara hemma, även om det känns så. Tagit det rätt lugnt idag, bortsett från en promenad ner till biblioteket och förbi affärn. Så det är möjligt att jag smittat en massa människor även om jag undvek att gå till skolan. Fast jag tror ju bara det är en vanlig förkylning, det är ju många som får det såhär i början av terminen.


Har dåligt samvete över att jag slösat bort hela dagen på att göra oviktiga saker istället för att plugga. Tyckte jag kunde få en dag ledigt om jag nu är sjuk, men eftersom jag inte är speciellt sjuk så borde jag suttit och pluggat igen. En dag som denna längtar jag verkligen efter att börja jobba, då slipper jag iaf ha dåligt samvete över att jag inte sitter och pluggar vara ledig vaken sekund. Och på något sätt så vet jag ju att det löser sig ändå i slutändan.

Av Eve - 7 september 2009 19:37


Så har jag åkt på den höstliga förkylningen då, troligen nolle-p-sjukan. Det roliga är att jag tror jag var förkyld nästan exakt samtidigt förra året. Och möjligen året innan dess, tror dock det var lite tidiare då. Mådde riktigt dåligt igår, skitont i halsen och trött i hela kroppen. Gick och la mig och sov tre timmar på eftermiddagen (sen kunde jag dock inte somna på kvällen, så den där sista timmen jag sov var nog slöseri med sömn), det enda jag kunde tänka på undet tågfärden ner till Jönköping var att jag ville hem och krypa ner i soffan (eller sängen) under mitt täcke.


Hem kom jag till sist, satte mig dock för att läsa igenom en bok som skulle vara utläst till idag vid 9 då vi skulle göra inlämningsuppgiften på den. Det gick som det gick, vi fick klart den men det tog tid för oss. Sofies  och deras grupp började en timme senare än oss och var klara en halvtimme före oss. Snacka om att vi är sega. A:s och mitt fel tydligen, det är vi som kommer in på en massa annat, som extrema kristna i USA (det började med att stora företag är kommunistiska och slutade i Afrika-USA politik eller vad man ska kalla det. Dock återfördes vi till verkligheten av Therese.


B var sjuk hon också och dök inte upp idag, förhoppningsvis är hon friskt till på torsdag när vi tänkte börja med nästa inl. uppgift. Planerar att vara hemma från skolan i morgon, skadar ju aldrig att ta det lugnt en dag och kurera förkylningen. Dock är  det med dåligt samvete, då jag vet att jag borde vara där egentligen och lyssna på föreläsningarna. Inte konstigt att förkylningar sprider sig så snabbt på högskolor, studenterna kan inte med att stanna hemma. Knepigt om det nu blir en svår svininfluensaepidemi. Lär sprida sig som en löpeld, även om de uppmanar folk att stanna hemma om det är sjuka. Man vill ju inte missa nåt direkt.

Av Eve - 4 september 2009 11:26


Ännu en natt med knepiga, den här gången ganska mörka, drömmar. Invasioner, belägringar, död. Ett hus som står under belägring, folk som gömmer sig i ett kapprum utefter vägen när armén marscherar förbi. Men även andra saker, en flytande liten pool på en översvämmad baksida. Sov alldeles för länge idag också, vilket innebär huvudvärk och en allmän seghet i kroppen.


Huset är tomt och tyst, hundarna instängda i varsitt rum och brorsan sover, resten av familjen jobbar eller är i skolan. Lite lugn och ro är aldrig fel. Väntar annars på att det ska sluta regna så jag kan ta en tur med hundarna, vi behöver röra på oss alla tre känns det som.

Av Eve - 3 september 2009 07:15


Drömde i natt att min kusin och hennes kille hade gjort slut. Förhoppningsvis var det ingen profetisk dröm, vore trist om det tog slut, särskilt som de har barn tillsammans.


Bär iväg tills skolan snart, föreläsning mellan 8-10, sen hem och packa och plugga lite. Blev inte så mycket gjort igår som det var meningen, la mig och sov två timmar på eftermiddagen istället. Inte vidare smart kanske, men hade trots det ändå inga problem att somna på kvällen sen. Kanske behövde de där två timmarnas sömn...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23
24
25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards