Alla inlägg under april 2009

Av Eve - 21 april 2009 21:54


Känns inte vidare alls att vara förkyld. Och det faktum att jag sovit för lite bättrar ju inte direkt på saken. Kännt mig dåsig hela dan idag, var väl tur att det var kort dag iaf. Slösat bort två timmar med att sova ikväll också, tyckte jag kunde vara värd det. Sen straffar det sig ju visserligen, inget vidare att må illa resten av kvällen när man vaknat upp. Men förhoppningsvis gjorde det nytta så jag blir bättre snart, har två långa skoldagar framför mig nu. Plus dop av kusinbarn på söndag som jag inte vill missa :)


För övrigt ser jag fram emot den här:


Av Eve - 19 april 2009 19:30


Känner mig lite vemodig och sorgsen ikväll. Borde inte läsa historier om mänsklighetens undergång antar jag. Det oroar mig bara, får mig att oroa mig för att allt ska försvinna. Eller att livet som jag känner det ska gå upp i rök. Att alla nollor och ettor flyr härifrån och alla våra datorkontrollerade delar inte längre betyder något. Alla pengar du har på banken finns inte längre, ty de var bara siffror och inte riktiga sedlar. Världen reduceras till byteshandel igen. Bara sådär, på ett ögonblick. Eller nån terrorrörelser av nåt slag sprider ett farligt virus som utrotar större delen av mänskligheten. Eller nån råkar trycka på en knapp och avfyra alla USA:s kärnvapen och jorden blir obebolig för resten av sin existens, innan den uppgår i solen och smälter om ett par miljarder år. Tiden rinner ut.

Av Eve - 19 april 2009 10:17


Sitter och snorar (jädrans förkylning!) och försöker skriva en läslogg om boken jag läst och klimatförändringar. Men det går trögt, väldigt trögt. Svårt när man inte riktigt vet vad de är ute efter heller. Det hade på något sätt varit lättare att få en lista, med det här kan den innehålla/ska den innehålla. Fast antar att det är våra reflektioner som är det viktigaste. Dock är det svårt att veta hur mycket jag ska berätta och förklara om det som står i boken, med tanke på att det andra kanske inte har läst den. Det ska ju inte vara nån bokrecension men ändå. Det ger sig nog, är väl bara en godkänt uppgift i vilket fall. Hatar den här kursen, så uselt uppbyggd. Blä.

Av Eve - 18 april 2009 22:59


Trött, stressad och med ont i ryggen, så ser läget ut ikväll. Förstår inte hur jag ska hinna med allt, plugga, åka hem, spendera lite tid med nära vänner (vilket behövs, vännerna har försummats lite väl mycket det senaste). Men som sagt, det är lite ont om tid. Eller lite väl gott om skolrelaterade saker som borde göras. Men det löser sig, det gör det alltid. På nåt sätt.

Av Eve - 17 april 2009 21:01


Global uppvärmning p.g.a koldioxidutsläpp, sanning eller myt? Ett sätt för makthungriga ledningar att kontrollera sin befolkning, en konsipration från utvalda forskare, eller är motargumenten producerade av ett gäng paranoida personer som tror på invecklade konspirationsteorier? Jag vet inte. Jag kan inte avgöra det. Hjärnan säger ja, hjärtat säger nej. Time will tell.


Av Eve - 16 april 2009 22:41


Jag verkar vara inne i en sådan period igen. Det är bara inte bra. Jag är rastlös, besviken och orolig. Och sorgsen. Jag vet inte vad det är som har utlöst det, hade jag vetat det hade det varit lättare att undvika. Visst är det mycket att göra i skolan, men inte så mycket. Det känns som om jag slösar bort mitt liv, eftersom jag inte trot på något liv efter döden, så får jag ju inte nån mer chans. Stressande, det innbär ju att allt måste vara perfekt i det här livet. Men jag slösar bara bort det, slösar bort min tid på sådant som inte är viktigt. Nån annan borde få chans istället, som verkligen förtjänar den, som förtjänar att leva. Alla de frågor jag borde ha ställt, alla de saker jag borde ha sagt till dem som nu är borta. Mormor som lämnade sina döttrar allt för tidigt, utan en chans att få säga adjö och anpassa sig till tanken. Som inte fick en chans att se kusinbarn nummer 3, U:s första barnbarn. Morfar som rökte pipa och inte borde ha fått köra bil det sista, det har gått så lång tid sen han försvann nu. Och farmor, det är ca 10 år sedan nu. Jag fick aldrig riktigt lära känna henne, hon var gammal redan när jag föddes. Och farfar som gick bort innan jag föddes. Det är så meningslöst alltihopa. Jag var nyss hemma, men känner ett behov av att åka hem direkt igen, bara vara med min familj och vissa utvalda nära vänner. Fan.


Tur att det bär iväg till skolan igen i morgon. Närvaron av andra människor hjälper ibland


Fan

Av Eve - 15 april 2009 23:12


Måste erkänna att jag saknar Luleå. Jag saknar människorna, att komma till skolan och känna igen alla på föreläsningen, om det bara var klassen, att känna igen alla i klassen och kunna namnen på dem plus halva väg- och vattenklassen. Jag saknar att sitta med S, L och A på föreläsningarna, och att sitta med dem i ljusgården eller biblocafét och plugga, jag saknar A och hans knepiga tankar och idéer. Jag saknar att se O:s ostyriga hår. Jag saknar närheten, litenheten och mysighetsfaktorn. Att kåren, STUK, är en restaurang eller liknande på dagen där vi faktiskt sitter och äter, saknar det faktum att den är en aktiv integrerad del av skolan. Jag saknar att åka ner till stan en gång i veckan för att gå på yoga. Jag saknar att förfesta med A & S och sitta och lyssna på när de pratar utan att kunna avbryta, saknar de gånger vi pratade i mun på varandra därför att alla hade så mycket att säga. Saknar deras berättelser och L:s om hennes galna kompisgäng. Saknar att åka ner till Kvantum och handla, saknar att kliva av bussen nere vid G:a kårhuset och gå därifrån hem efter yogan mitt i kalla vintern. Jag saknar styret och våra måndagsmöten och den gemenskap vi hade. Jag saknar J och hans charmerande förvirring, saknar E och hans snällhet, saknar M och hennes självklarheter. Jag saknar min lägenhet, trots dess ibland otillfredsställande möblering och översvämmade badrum.


Fan också. Jag vill inte sakna Luleå.


(Bild härifrån)

Av Eve - 15 april 2009 21:50


Varit i skolan en stor del av dagen, från ca 9-17. Mest suttit passiv och lyssnat och skrivit av saker men det är jobbigare än vad man kan vänta sig. Särskilt det där med att aktivt koncentera sig på vad föreläsaren faktiskt säger och hänga med i beräkningarna, blir mest att jag sitter och funderar på annat och bara skriver av det som skrivs utan att veta vad som händer och varför. Då är det tur att jag har B, som till skillnad från mig, faktist frågar när hon inte förstår någon del. Vilket innebär att även jag måste tänka efter och således sluta tänka på annat. --> förbättrad inlärning. Lyckades även skärka mig på blocket igen när jag skulle lägga ner det i väskan, allvarligt snart tar jag och har handskar på mig hela tiden så jag slipper fler pappersskärsår. Så onödigt, och ont gör det också. Känns som det händer lite väl ofta, får väl försöka vara mer försiktig i närheten av papper...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22 23
24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards