Alla inlägg under november 2008

Av Eve - 13 november 2008 20:28


Ytterligare ett boktips, Terry Pratchetts böcker om skivvärlden. Fantasyböcker som är en parodi på fantasyvärlden, samtidigt som de är fantasyböcker i sig själva. Med en underbar, underlig humor, roliga personporträtt inslag från verkligheten. Personlig favorit är de böcker som handlar om furir morot samt de med mormor Vädervax. En bra plats att leta upp böckerna på är biblioteket, verkar vara lite dåligt med de äldre titlarna på svenska hos t.ex adlibris.

Av Eve - 13 november 2008 15:03


Ha, det var väl det jag visste. Nu när jag inte har några direkta "måsten" resten av dagen är jag inte det minsta sugen på att sätta mig och läsa. Tror jag ska sätta mig och räkna matte istället. Det är välbehövligt. Dessutom räcker boken längre om jag inte läser i den...

Av Eve - 13 november 2008 13:08


Vädret är härligt, solen tittar fram. Tänk vad mycket ljusare världen blir om det bara är sol. Speciellt när man knatat runt i spöregn ett par dagar nu. Tänkte knata iväg upp till A6 om en stund, ta en titt på skor, och leta efter ett par varma tofflor, alternativt raggsockor. Fryser konstant om fötterna här hemma i lägenheten.


Annars har dagen varit mest ner. Hade tenta i morse först, sen paus efter den då jag lekte osynlighetsleken. Efter tre år på gymnasiet tycker man ju att jag borde vara van, men det är jag inte.


Eller helt osynlig var jag inte, eftersom jag lyckades träffa på en person från livets ord som tyckte jag skulle komma på en av deras gudtjänster. Som om det skulle vara en bra idé. Blev lite besviken, har pratat med personen förrut, och han verkade vara trevlig, utan baktankar. Just nu känns det bara som om han sett ut mig i klassen, sett att jag inte har så jättemånga vänner och därför är ett lätt offer för en (sektliknande) frikyrka. Okej, jag kanske är överdrivet paranoid, men det är så det känns. Kommer försöka undvika honom framöver.


Jag vet inte om det bara är jag, men känns det inte som om kristna är mer benägna att försöka tvinga på sin tro på oss andra? Hitills har jag iaf inte haft varesig någon muslim, hindu, buddist eller jude som kommit fram till mig på stan och berättat om sin religion. Kan ju vara för att de är underrepresenterade i vårt land. Och att kristna församlingar är överrepresenterade i Jönköping (bibelbältet och allt det där), men ändå. Låt människor ha sin tro i fred, så länge de inte skadar någon annan. Men försök inte heller att tvinga er tro på någon.


Jag är fortfarande medlem i svenska kyrkan, inte för att jag är speciellt troende, utan för att jag vill det. Visst kan man diskutera det lämpliga/moraliska i det, men det är faktiskt min ensak, liksom en persons tro är deras ensak. Låt mig få ha min icke-tro ifred (jag har min tro på att det finns någonting därute, även om jag inte är riktigt säker på vad, jag tror på ett liv efter döden, och jag tror att vetenskapen inte kan förklara allt), den gör mig inte mer eller mindre värld som människa. Men just nu känns det som om det är betydligt större chans att jag konverterar till islam än går med i Livets Ord.


Hur som helst, i rättade tentan själva (läraren ska självklart kolla igenom den sen ändå), Terese som satt bakom mig hade min och som hon rättade den så hade jag klarat mig. Känns skönt det iaf. Fortsatt osynlig lek, sen matte då S kom som tur var, vilket genast gjorde att livet kändes bättre. B har bestämt sig för att hoppa av matten och läsa den till sommaren istället, men S ska antagligen vara kvar, som tur är. Vore ju hemst att bli helt själv så att säga.

Av Eve - 12 november 2008 22:06


Tycker ju att jag borde lära mig nån gång, böcker blir så otroligt mycket intressantare och spännande om jag egentligen borde göra något annat (plugga) än att sitta och läsa. Hade haft en effektiv förmiddag, trots sovmorgon, och pluggat inför samhällstentan. Tyckte då att jag kunde tillåta mig att sätta mig och läsa en halvtimme efter att jag ätit och innan jag skulle cykla till skolan. Så långt, så väl, jag kom iväg i tid, gick på föreläsningen, fick reda på att B funderar på att hoppa av matten. Den tjejen har alldeles för höga krav på sig själv, femmor hit och femmor dit, jo jag tackar jag. Nöjer mig med en trea. Även om jag inte dirket tackar nej till en femma, som jag fick i Linjär Algebra... Hur som, när kommer hem så tycker jag att jag kan unna mig att sätta mig och läsa en timme, fram till fyra. Jovisst, en timme, eller hur. Vid sex lagade jag mat, sen satt jag och läste en stund till, till åtta. Efter det skrev jag rent matten så jag kan lämna in den i morgon, tog en dusch, underlät att svara ner de ringde hemifrån eftersom jag inte hann det då jag var tvungen att få klart matten. Borde ju lära mig nån gång, sätter jag mig väl och läser när jag egentligen ska plugga, slutar jag i allmänhet inte förrän boken tar slut...

Av Eve - 12 november 2008 09:06


En liten reflektion så här på morgonkvisten, appropå två artiklar i aftonbladet:


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3748392.ab


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3748298.ab


Tänk om pensionären skulle skänka en miljon från sin pension till mamma och sonen. Pensionären skulle då ha 140 miljoner kvar, vilket ju ändå är ett ganska bra pension måste man säga (kan bara hoppas att jag får ett liknande pensionsavtal när jag går i pension. Tveksamt dock), och mamman skulle ha råd att köpa dyra vinterkläder till sig själv och sonen ett bra tag framöver...



Av Eve - 11 november 2008 20:14


Skiss och gestaltning i morse. Riktigt roligt och avslappnande att bara sitta och skissa, började inte på nåt nytt idag utan satt och gjorde klart det gamla. Fick dock en ny uppgift, en gruppuppgift denna gången, icke-frivilliga grupper, vilket det blev lite disskusion kring. Kändes onödigt, på den här nivån borde ändå alla vara seriösa och vilja jobba, vilket kanske inte är fallet på högstadiet och i gymnasiet. Dessutom ett tillfälle att lära känna nya människor.


Ledigt en stund sen, så jag var hemma och käka, sen skulle jag egentligen pluggat matte, men det gick inget bra så jag la mig och sov en timme på soffan istället. Skönt värre :)


Åter till skolan, och mattelektion. Lekte lite hjälplärare idag igen, fick beröm för att jag är bra på att förklara, uppskattat måste jag erkänna, brukar inte få höra det. Kanske skulle ha blivit lärare ändå. Eller inte. Orka med alla skrikiga, jobbiga elever ;p


Kom hem strax innan sex, lagade mat, och håller just nu på att jäsa bröd (blev grahamsbullar den här gången, hoppas det blir mer lyckat än sist jag skulle baka bröd), dessa ska sedan in i ugnen och jag ska sätta mig och plugga samhäll.

Av Eve - 10 november 2008 19:56


Har ju haft större delen av dan ledig. Så vad har jag då gjort? Hmm, läst. Och läst lite till. Och lite till. Sen råkade boken ta slut. Då var klockan sex. Det är ju inte alls så att jag har en tenta på torsdag, skisser till i morgon (som visserligen nu är klara men ändå) samt en inlämningsuppgift i matten som jag inte vet om den är till i morgon eller på torsdag. Jag har inte heller ringt de två telefonsamtal jag skulle, eller svarat på mailet. Lyckat värre. Men boken (I nationens intresse - Jan Guillou) var bra. Det är ju alltid något.



Av Eve - 10 november 2008 10:13


Precis kommit hem från skolan, hade bara en föreläsning idag. Var rätt sugen på att skita i att gå på den i morse, och ligga kvar i sängen och sova, men kom upp till sist, är ju bra och ha anteckningarna. Och alltid bra att komma upp i hyfsad tid och slippa vara tung i huvudet resten av dan.


Blåste bra i morse när jag cyklade skolan. Endera dan om det blåser full storm (eller dylikt) så kommer jag blåsa av cykelbanan och på bilarna när jag cyklar över bron. Redan som det är nu så blåser det bra från sidan så man vinglar till ibland. När jag skulle cykla hem så regnade det småspik. Det kändes i alla fall så, blåste och hade sig också. Regnet gjorde riktigt ont i ansiktet, kändes mer som små isbitar än vatten. Var dyblöt när jag kom hem, så kläderna har hängts upp för torkning i badrummet, och skorna lär inte torka på hela veckan...


Nu, oboy och Carl Hamilton, senare fortsätta skissa på köket (är sjukt nöjd med skissen, även om köksbänken är bucklig men det går ju alltid fixa till), räkna matte, göra klart mönsterskisserna, plugga samhällsplanering samt ringa ett par samtal...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards